Onsdag den 11. juni fejrede R&M-EL deres 95 års jubilæum, hvor vi havde inviteret kunder, samarbejdspartnere og ansatte til lagkage, fest og spændende oplæg af bl.a. overborgmester Frank Jensen.

Det har været 95 år i rivende udvikling og det blev fejret i traditionelle rammer, dog med spændende oplæg om fremtidens nyeste teknologi og energimæssige udfordringer. Administrerende direktør, Stig Elmvang tog glædeligt imod kunder, venner og samarbejdspartnere til jubilæet:

“R&M-EL har gennemgået en fantastisk udvikling over de seneste år baseret på vores grønne vækststrategi. Udviklingen fortsætter i den grad og vi ser et stort fremtidigt potentiale i den grønne vækst. Dette har blandt andet ført til flere nye arbejdspladser, og R&M-EL har nu stiftet en ny virksomhed baseret på nye patentererede løsninger udviklet i forbindelse med vores grønne vækststrategi. I denne forbindelse vil vi gerne takke Københavns Kommune for de muligheder kommunen giver for at supportere test af nye metoder og teknologier. Dette er stærkt medvirkende til, at vi tør kaste os ud i sådanne udviklingsprojekter.”

Overborgmester Frank Jensen anser R&M-EL for at være et enestående forbillede for god og innovativ virksomhedskultur i København, og han ser gerne, at flere følger i deres CO2-venlige fodspor: “R&M-EL er en grøn og innovativ virksomhed, som vi i Københavns Kommune har et fantastisk godt samarbejde med. Jeg synes, det er enormt positivt at se en virksomhed, der både går forrest på den grønne dagsorden, og samtidig er en socialt ansvarlig virksomhed med stor fokus på gode vilkår for de ansatte,” siger overborgmester Frank Jensen.

Oplæg til eventet

Verdens første CO2-neutrale hovedstad
Oplæg v/Frank Jensen – Overborgmester, Københavns Kommune
Københavns Kommune er en af klodens mest ambitiøse kommuner, når det kommer til energibesparelser. Målet er at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad. Frank Jensen vil give en status på planen og hvor København står i dag, samt hvad der gøres for at supportere grøn vækst i kommunen.

Lyskilderne forsvinder og erstattes af lysende vægge og vinduer
Oplæg v/Dietmar Thomas, Manager – Brand & Integrated Communications OLED, Philips
OLED vil revolutionere måden vi bruger belysning på i fremtiden og forventes med tiden at erstatte lyskilder, som vi kender dem i dag. OLED er kun få mm tyk og gør det muligt at integrere belysningen i bygningsdele som f.eks. vinduer og vægge, som kan oplyse rummet i ønskede farver og former. Dietmar Thomas er Philips’ ekspert på området og er normalt bosiddende i Tyskland. Præsentationen afholdes på engelsk.

Skærpede energibestemmelser udfordrer fremtidens byggeri
Oplæg v/Svend Svendsen– Professor, DTU
Fremtidens bygninger får problemer med at leve op til de nye skrappe krav, som bygningsklasse 2020 stiller. Svend Svendsen har netop afsluttet et nyt projekt, der giver opskriften på, hvordan fremtidens bygninger kan designes til at overholde kravene for belysning gennem brug af dagslys og mere
intelligente systemer.

Nyeste fakta om R&M-EL

    • R&M-EL samarbejder med Københavns Kommune om nye metoder og teknologier til at kunne nå kommunens ambitiøse målsætning om, at København skal være CO2-neutral i 2025.
    • Satsningen på grøn vækst har blandt andet skabt flere nye jobs og lærepladser. R&M-EL har således kunne øge antallet af lærlinge med ca. 40% over de sidste tre år. Omkring 1/3 af omsætningen stammer i dag fra projekter relateret til energioptimering.
    • En del af væksten beror også på, at R&M-EL har ansat akademikere i virksomheden, som har et nyt og anderledes syn på branchen.
    • R&M-EL oprettede i 2012 et Energi-Lab for at kunne teste og afprøve nye løsninger samt visuelt præsentere de nyeste løsninger for vores kunder.
    • R&M-EL stiftede i 2013 virksomheden Fischer Lighting. Virksomheden bygger på en række patenter for en ny metode for energioptimering, der kan skabe rentable besparelser, i områder, hvor det ellers ikke er muligt. Virksomheden er blevet udvalgt til deltagelse i programmet ”Grønne Forretningsmodeller”, som er et samarbejde mellem Grøn Omstillingsfond og de danske regioner. Der er allerede blevet solgt flere nye projekter til blandt andet Københavns Universitet, Bygningsstyrelsen og Region Hovedstaden.

 

Presseomtale