Gratis deltagelse i projekt finansieret af Københavns Kommune.
Vil din restaurant være en af fire ambitiøse københavnske restauranter, der får gratis energirådgivning gennem projektet, så kan I tilmelde jer via e-mail til tho@rm-el.dk eller tlf. 33 21 28 32.
Baggrund for projektet
I en branche med en travl hverdag og stor konkurrence kan det være svært at finde overskud til at kigge på virksomhedens energiforbrug. Udgifterne til energi er en betydelig ofte overset post i budgettet, og der kan være mange penge at spare ved at optimere energiforbruget. Og samtidig er man med til at gøre noget godt for klimaet.
Tidligere pilotprojekt har påvist store besparelsesmuligheder
Grønne Erhverv (Københavns Kommune) og R&M-EL har tidligere gennemført et pilotprojekt, der ved hjælp af den nyeste måleteknologi har visualiseret el-besparelserne for seks restauranter. Projektet har identificeret store besparelsesmuligheder og markante overraskelser i form af hvor stort et elforbrug køkkenudstyr egentlig har. Deltagerne i sidste pilotprojekt var Mielcke & Hurtigkarl, Famo, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Restaurant Radio og Krogs Fiskerestaurant.
Ved I hvor meget energi I forbruger i jeres virksomhed i forhold til sammenlignelige restauranter?
Som deltager i projektet vil I få testet en ny måde at måle jeres energiforbrug og testet, hvor meget adfærden i restauranten betyder for jeres energiforbrug. I vil helt gratis modtage en rapport, der klassificerer jeres restaurant sammenlignet med lignende restauranter, og viser hvor meget I vil kunne spare såfremt, at I præsterer på niveau med de bedst energioptimerede restauranter i branchen.
HVAD KRÆVER DET AF JER?
- Jeres restaurant skal være beliggende i Københavns Kommune og have et betydeligt elforbrug.
- I skal finde jeres elregning frem og andre simple oplysninger om jeres restaurant.
- Tage imod en energivejleder og vise restauranten frem.
- Være motiveret til at arbejde mod en mere energivenlig adfærd og involvere jeres ansatte i arbejdet.
HVAD FÅR JERES RESTAURANT UD AF AT DELTAGE?
- En klassificering af jeres restaurant så I kan se, hvordan I præsterer sammenlignet med lignende restauranter.
- En analyse af hvordan jeres nuværende forbrug er, og hvordan jeres elforbrug fordeler sig på f.eks. ventilation, køkkenudstyr, belysning etc.
- Et estimat på de besparelsesmuligheder der findes hos jer.
- Vejledning i energirigtig adfærd.
- ”live” visning af jeres elforbrug på en opsat skærm med henblik på at kunne opnå mere energirigtig adfærd.

