1. generation

Grundlagt 15. marts 1919

Røder og Mortensens Eftf. ApS blev grundlagt af Laurits Røder, som havde den tekniske viden, og af Alfred Christoffer Mortensen, som var vognmand med god økonomi. Firmaet fik adresse på Gl. Kongevej 92 på Frederiksberg.

Foto af Gl. Kongevej 92

1941

Alfred Christoffer Mortensen går bort i 1941 og Laurits Røder fortsætter som indehaver af firmaet. Han var gift og fik børnene Gurli, Svend, Ellen og Ib.
2. generation

Røders datter Gurli blev gift med overmontør Wilhelm Groth.

1948

Laurits Røder går bort.

1948: Wilhelm Groth ny direktør

Wilhelm overtager posten som direktør med Røders tre ældste børn som aktionærer (Gurli, Svend og Ellen).

Den yngste søn Ib omkom ulykkeligvis ved en ulykke i rutsjebanen på Dyrehavsbakken nord for København. Skæbnen var hård ved familien Røder, da Svend blev dræbt i en overkørsel på Nærumbanen i 1951. Gurli og Wilhelm købte herefter de to andre aktionærer ud og var nu alene om at drive firmaet.

1951

Knud Egesborg ansættes som ny overmontør. Egesborg havde tidligere været svend i R&M-EL, men efter en del år som selvstændig valgte han at tage imod tilbuddet om at vende tilbage til R&M-EL og blive overmontør.

1950

I 1950 kom Povl Elmvang i lære i R&M-EL.

Efter endt læretid blev han soldat, men vendte tilbage til firmaet i 1958 som svend.

1958

Povl Elmvang ansættes som svend i firmaet.
3. generation

1962

Povl Elmvang bliver udnævnt til overmontør.

1971

Wilhelm Groth sælger firmaet til overmontører Knud Egesborg og Povl Elmvang.

1981

Knud Egesborg dør og Povl Elmvang blev ene om at lede og eje Røder og Mortensens Eftf. ApS.

1982

Povl Elmvangs søn, Stig Elmvang, bliver ansat som overmontør.
4. generation

1994

Povl Elmvang går på pension og Stig Elmvang køber firmaet. Her ses Stig Elmvang og bogholder Anita Scholte foran kontoret og butikken på Gl. Kongevej 92.

2002

Røder og Mortensens Eftf. ApS modtager en Børsen Gazelle vækstpris.

2002

Lejemålet på Gl. Kongevej er blevet for småt og Stig Elmvang køber nye større lokaler på Skjulhøj Allé 46 i Vanløse.

2007

Stig Elmvang har 25 års jubilæum i Røder og Mortensens Eftf. ApS – her fotograferet sammen med sin kone Annette på dagen for fejringen af hans jubilæum.

null

2012: Nyt logo offentliggøres

2012

I oktober 2012 opsættes der solceller på taget af den ene bygning på lokationen på Skjulhøj Alle. På lang sigt er der et mål om at vi kan blive selvforsynende på el.

2012: Indvielse af Energi-Lab

Fredag den 2. november 2012 indvies det nye Energi-Lab – et high-tech showroom, hvor virksomheder har mulighed for at afprøve de nyeste løsninger inden for energioptimering.

Energi-Lab er en intelligent bygning installeret med de nyeste LED armaturer og lyskilder, dagslysstyring af armaturer, intelligent styring af belysning, bevægelsesdetektering, intelligent styring af varme, intelligent styring af vinduer, CO2 måling af luftkvaliteten, automatisk registrering af vand, varme og elforbrug, visualisering af energiforbruget til brugere, solceller mv.

Energi-Lab blev indviet af Jesper Christensen, næstformand for Københavns Borgerrepræsentation, hvor der mødte ca. 90 personer op. I løbet af dagen kunne man høre oplæg fra nogle af verdens førende producenter som Philips og Schneider Electric, samt de danske virksomheder Solar og KeepFocus. Endelig delte R&M-EL selv ud af deres erfaringer om hvordan virksomheder, gennem både adfærdsændringer og tekniske løsninger, opnår størst mulige energibesparelser.

2015: Nye firmabiler

I september 2015 investeres i helt nye firmabiler – Ford Transit Connect – så nogle af de helt gamle firmabiler kan gå på pension.
5. generation