Laurits Røder

Hr. Laurits Røder

1. generation

R&M-EL blev grundlagt af Laurits Røder, som havde den tekniske viden, og af Alfred Christoffer Mortensen, som var vognmand med god økonomi. Firmaet fik adresse på Gl. Kongevej 92 på Frederiksberg. Efter Mortensens død i 1941 fortsatte Røder som indehaver af firmaet. Han var gift og fik børnene Gurli, Svend, Ellen og Ib.

Gammelt foto af R&M Gl. Kongevej

Kontoret på Gl. Kongevej

2. generation

Røders datter Gurli blev gift med overmontør Wilhelm Groth, og efter Røders død i 1948 overtager Wilhelm posten som direktør med Røders tre ældste børn som aktionærer (Gurli, Svend og Ellen). Den yngste søn Ib omkom ulykkeligvis ved en ulykke i rutsjebanen på Dyrehavsbakken nord for København. Skæbnen var hård ved familien Røder, da Svend blev dræbt i en overkørsel på Nærumbanen i 1951. Gurli og Wilhelm købte herefter de to andre aktionærer ud og var nu alene om at drive firmaet. På samme tid blev Knud Egesborg ansat som ny overmontør. Egesborg havde tidligere været svend i R&M-EL, men efter en del år som selvstændig valgte han at tage imod tilbuddet om at vende tilbage til R&M-EL og blive overmontør. I 1950 kom Povl Elmvang i lære i R&M-EL. Efter endt læretid blev han soldat, men vendte tilbage til firmaet i 1958 som svend.

Ego 70 år-041

Hr. Povl Elmvang – ejer af R&M-EL  fra 1971-1994

3. generation

I 1962 valgte Wilhelm Groth at bruge mere tid på familien og Povl Elmvang blev udnævnt til overmontør. Sammen stod overmontørerne Knud Egesborg og Povl Elmvang for den daglige drift frem til 1971, hvor Wilhelm Groth tilbød dem at købe firmaet, hvilket de takkede ja til. I 1981 døde Knud Egesborg og Povl Elmvang blev ene om at lede og eje R&M-EL. I 1982 blev Povl Elmvangs søn, Stig Elmvang, ansat som overmontør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stig Elmvang foran kontoret på Gl. Kongevej i 2002

4. generation

I 1994 gik Povl Elmvang på pension og Stig Elmvang købte R&M-EL. Efter Stig overtog virksomheden begyndte R&M-EL at vokse kraftigt og modtog i 2002 en Børsen Gazelle vækstpris. Lejemålet på Gl. Kongevej blev samtidig for småt og Stig købte nye større lokaler på Skjulhøj Allé 46 i Vanløse i 2002. Virksomheden holder den dag i dag stadig til på adressen.